index
Bejelentkezés
Regisztráció

Policisztás Ovárium Szindróma (PCOS) cikkek

Mi gátol meg abban, hogy a legjobb formádat hozd? Tesztünkből kiderül!

„Mindent rosszul csinálok!” „Úgysem fog sikerülni!” Belső vívódásaink, önbizalomhiányunk vagy a kompromisszumra való képtelenségünk állandó elégedetlenséghez és boldogtalansághoz vezet. Ha meg tudjuk határozni, mi okozza a bizonytalanságot, már egyszerűbb dolgunk lesz, hogy kellemesebb életmódot alakíthassunk ki.

Honnan tudhatjuk, hogy valóban szerelmesek vagyunk?

Amikor szerelmesek leszünk - főleg a kezdeti időszakban - szinte megszűnik a világ körülöttünk, és mi magunk is teljesen megváltozunk. Akár olyan mértékben, hogy a környezetünk sem ismer ránk. Talán mindannyian láttunk már ilyen erős érzelmeket átélő embert, de vajon mi észrevesszük magunkon, ha szerelmesek leszünk?

8 ötlet, hogy gyorsabban nőjön és egészségesebb legyen a hajunk

Nőként optimális esetben az egyik ékünk a csodás hajzuhatagunk, de a szemet gyönyörködtető, hosszú hajkoronát sokan csak hosszú évek alatt érik el. A hajnövesztés nem megy egyik pillanatról a másikra, de tehetünk azért, hogy meggyorsítsuk a folyamatot.

7 inspirációs tipp arra az esetre, ha úgy érezzük, elakadtunk az élet valamely területén

A kiégés fogalma manapság nagyon is ismert: rengeteg inger ér minket, és szinte megállás nélkül hajszoljuk az életet. Nem csoda, ha hamar elveszítjük az érdeklődésünket és megtorpanunk. Ebben a helyzetben jobb, ha kicsit megállunk és végiggondoljuk, hogy miből tudunk új energiát és motivációt meríteni.

3 kérdés, amit mindenképp tegyünk fel magunknak, mielőtt elfogadunk egy állást

Új munkát találni lehet izgalmas és kihívásokkal teli feladat, de feszültséggel és stresszel megáldott kötelező teendő is. Mindannyian mások vagyunk, és másképpen éljük meg a változásokat, különösen akkor, ha rossz tapasztalataink vannak. Ezért is fontos bizonyos pontokat átgondolni, mielőtt igent mondunk egy állásra.

Egészséges ételek, amelyekkel megőrizhetjük elménk frissességét

Amikor az ember vásárolni indul – jó esetben - bevásárlólistát készít, amire felírja a legfontosabb beszerezni valókat. De vajon azokat az élelmiszereket is feljegyezzük, amelyek a mentális egészségünk megőrzése szempontjából elengedhetetlenek?

9 okos kommunikációs tipp, amit nyilvános beszédeknél alkalmazhatunk

A legtöbb ember – még a látszólag önbizalommal teli társaink is – fél azoktól a szituációktól, ahol idegenekkel vagy közönség előtt kell beszélnie. A legnagyobb rémálmunk az iskolai évek alatt a felelés volt, amit sokan felnőttként is képesek vagyunk újraélni egy-egy fontosabb esemény alkalmával. Vajon hogyan lehet magabiztosan helytállni ilyen helyzetekben?

8 tanács a felnőttkori bántalmazás megelőzéséhez és kezeléséhez

A legtöbb ember élete során legalább egyszer bántalmazottá válik. Nem kell feltétlenül súlyos – bár a jelző erősen szubjektív – tragédiákra gondolnunk, a zaklatás lehet „csendes” is, és elkövetheti akár egy főnök, egy kolléga, a szomszédunk, ismerősünk vagy bármely családtagunk és a párunk is. Vajon hogyan kezelhetjük az erőszakos helyzeteket? A következő pontokból kiderül.

Mennyire vagy introvertált? Tesztünkből kiderül!

A ritkábban beszélők táborába tartozol, vagy inkább szeretsz a társaság középpontjában lenni? Derítsd ki a tesztünkből, hogy melyik csoportba tartozol!

7 mondat, amit vitás helyzetekben jobb, ha elkerülünk

Akármilyen vitába is keveredünk, egy biztos: idegesek leszünk és a legutolsó mondat, amit hallani szeretnénk az az, hogy „nyugodj meg”. Ez a mondat inkább felbőszít, mint arra sarkall, hogy végiggondoljuk, mi is a baj. Összegyűjtöttük azokat a frázisokat, amik nem hogy nem segítik a vitás helyzetekből való kijutást, de fokozzák a problémát. Érdemes átgondolni a pontokat!