index
Bejelentkezés
Regisztráció

Policisztás Ovárium Szindróma (PCOS) diéta

PCOS, inzulinrezisztencia, cukorbetegség étrendjeÉpp ezért, olyan étrendre van szükség, amely csökkenti az ösztrogénmennyiséget a szervezetünkben. A betegség egyik szakértője, Dr. Ronald Burmeister egy 24 éves hölgy példáján mutatta be egy konferencián, milyen sokat jelenthet az étrendváltás.1 Egy amerikai hölgy azzal kereste fel Dr. Burmeistert, hogy borzasztó menstruációs fájdalmakkal küzd minden hónapban. A beteg már kétszer átesett laparoszkópiás műtéten, fájdalmai azonban nem csillapodtak. Próbált a hormonháztartása átalakítása miatt különböző fogamzásgátlókat, és különböző gyógyszereket, de azok nemhogy nem csökkentették a fájdalmait, hanem ráadásban depresszióhoz vezettek. Mikor az egyik orvosa már a méhe eltávolítását javasolta, akkor kapott egy olyan tanácsot, hogy próbáljon ki utolsó kapaszkodóként egy ösztrogéncsökkentő diétát.

Az alacsony zsírtartalmú, főként vegetáriánus ételeket tartalmazó diéta hatása három hónap után már érzékelhető volt, a 24 éves lány panaszai pedig fél éven belül teljesen megszűntek! Dr. Burmeister betege sikerén felbuzdulva három hasonló panaszokkal küzdő páciensének ugyanezt a javaslatot tette, és minden esetben azt a visszajelzést kapta, hogy látható javulás következett be!

Az is kiderült azonban, hogy ennél a betegségnél nem lehet viccelni és csalni, amint ugyanis valaki eltér a diéta alapelveitől, akár csak egy “csalónapra” erősebben kirúg a hámból, azonnal visszatérhetnek a fájdalma