PCOS Meet

egészség, külföld, pszichológia

Egy nő sajnos hajlamosabb a depresszióra mint egy férfi. Egy kutatás során arra jöttek rá, hogy a krónikus gyulladással járó betegségekkel küzdő nőknek nagyobb az esélye arra, hogy depressziósak legyenek. A férfiaknál gyulladás következtében nem alakult ki depresszió. Sok minden más egyéb okozhat depressziót egy nőnél vegyük sorra ezeket.

depressziós nő

Fogamzásgátló

A fogamzásgátló hangulat ingadozásokat okozhat. Ennek következtében a depresszió sem kerül el minket. De vannak szerencsés nők akiknél nem okoz rossz hangulatot a gyógyszer. 

Hormonális problémák

A pcos a nőknél előforduló betegség ami gyulladással jár. Így már érthető az depresszió oka.

Stressz

Anyagi problémák, válás, halál, nem várt gyerek tartozhatnak ide.

Napi ritmus felbomlása

Fontos, hogy rendszert iktassunk az életünkbe, mindig ugyanakkor keljünk és aludjunk el. Napi feladatainkat rendszerezzük, ezzel elkerülhető a stressz.

Személyiség

Egy pesszimista életszemléletű ember is hajlamos lehet, ezért fontos, hogy mindenben keressük a lehetőséget. Ne engedjük az agyunknak, hogy mindenben a rosszat lássa.

Szülés előtti és utáni depresszió

A szülés előtti hangulatzavarok kialakulásának kockázatát elsősorban az anyát érő pszicho-szociális stresszfaktorok jelenléte növeli meg, mint a nem kívánt vagy nem tervezett terhesség, ha egyedül marad a terhesség során vagy rossz a kapcsolata a gyermek apjával, a párkapcsolaton belüli erőszak, a rossz anyagi és életkörülmények, vagy ha a közvetlen környezete nem nyújt fizikai vagy lelki támogatást. Fokozott szorongást kelt a kismamában, ha korábban már volt vetélése vagy halva született gyermeke.

alkohol, nikotin, kábítószer

A nikotin természetesen rendelkezik bizonyos nyugtató hatással, de egyben ingerlékenységet és szorongást is okoz. Akik letették a cigarettát jelentősen javult a hangulatuk.

Táplálkozás

a megfelelően összeállított étrend jelentősen képes csökkenteni a tüneteket. Kerüljük a cukrot és a finomlisztből készült ételeket.

Megfelelő táplálkozásról bővebben itt olvashatsz:
https://www.gamian.eu/wp-content/uploads/HU-dietitionshandout-a4_v1.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük