PCOS Meet

egészség, külföld, pszichológia

A Hollandiai lakásbérlés nagyon nehéz és drága. Önállóan szinte lehetetlen megoldani. Ha jól beszélsz angolul vagy hollandul akkor érdemes személyesen bemenni a közvetítői irodába. Ha nem személyesen intézed, akkor ajánlom a www.marktplaats.nl weboldalt. Lehetőség van a magyar emberek által hirdetett kiadó szobákra a Facebook oldalon. A lakcím regisztrációt érdemes a Digid kóddal intézni.

Hollandiai lakásbérlés esetén ezekre van szükség:

1: Legalább 3 hónapos munkaviszony.
2: Útlevél/ személyigazolvány
3: Bankszámla/ bankszámlakivonat

Költségek:

Általában a bruttó fizetésnek háromszorosának kell lennie a bérleti díjhoz képest.

Szerződéskötés esetén fizetendő:

1: 2-3 havi kaució (irodától függ)
2: Első havi bérleti díj
3: Közvetítői díj (Általában 1 havi bérleti díjnak megfelelő összeg)

A bérleti díjak nagyon változóak.

Szoba: 250€ – 650€
Lakás: 750€ – 1500€

Szociális lakás:

Egy évbe is beletelhet mire lakáshoz jutsz. Minél aktívabb vagy a rendszerben (minél több lakásra jelentkezel) annál nagyobb az esély, hogy hamarabb kapsz lakást.

Ha még csak most tervezed a hollandiai életed, olvasd el az előző cikkünket is, ahol a kiköltözés előtti teendőket vesszük sorra.

Az ilyen lakások bérleti díja 350-550€ között mozog, rezsi nélkül. Amikor erre a szolgáltatásra/weboldalra regisztrálsz, szintén meg kell adni az összbevételed nagyságát. Ennek alapján csak olyan lakásokat ajánl fel a rendszer, amit még megengedhetsz magadnak, ami ebben az értelmezésben a fizetésed harmada lehet maximum.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük